Skip to main content

Η αναβάθμιση είναι ένα βάρος που έχουμε όλοι με τους ιστότοπους», δήλωσε ο ηγέτης του κλάδου SEO, Bruce Clay, στο SMX Next. «Πρέπει να τα αναβαθμίζουμε περιοδικά. Ένας μπαγιάτικος ή ένας ξεπερασμένος ιστότοπος επιδεινώνει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Bruce Clay
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνετε – ίσως έχετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ή απλά χρειάζεστε μια αναβάθμιση

Οι αναβαθμίσεις σχεδίασης, οι αλλαγές τομέα για μια αλλαγή επωνυμίας ή οι απαραίτητες συγχωνεύσεις ιστότοπων μπορούν όλα να απαιτήσουν μια μετεγκατάσταση ιστότοπου. Όμως, με τόσα πολλά κινούμενα κομμάτια, η πιθανότητα σφαλμάτων – τόσο από την άποψη της κατάταξης όσο και από την άποψη της λειτουργικότητας του ιστότοπου – μπορεί να αυξηθεί εάν οι ιδιοκτήτες ιστότοπων και οι υπεύθυνοι SEO δεν είναι προετοιμασμένοι.

Wenet Seo

Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε και η Wenet web solutions συνιστά στους SEO managers να λαμβάνουν υπόψη τους κατά τη μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου.

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου

Υπάρχουν πολλές εργασίες που εμπλέκονται κατά τη μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου, αλλά οι παρακάτω είναι κρίσιμες για τη διατήρηση της κατάταξής σας.

Κάντε μια απογραφή παλιών διευθύνσεων URL. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μετεγκατάστασης, οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ και οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα πρέπει να συντάξουν μια λίστα με όλες τις τρέχουσες διευθύνσεις URL τους.

Αυτό θα δημιουργήσει μια γραμμή βάσης που θα χρησιμοποιηθεί ως σύγκριση με τη νέα τοποθεσία. H Wenet web solutions τονίζει ότι η εκτέλεση αυτού του αποθέματος θα αποκαλύψει αναπόφευκτα σφάλματα URL, όπως κωδικούς κατάστασης 400/500 ή αλυσίδες ανακατεύθυνσης, επομένως οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ θα πρέπει να τα σημειώσουν πριν από τη μετεγκατάσταση. Οι SEO managers μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιώντας ένα από τα πολλά δωρεάν εργαλεία ανίχνευσης.

Συγκριτική αξιολόγηση παλαιών κατατάξεων.

Η μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου θα έχει σχεδόν πάντα ως αποτέλεσμα αλλαγές στην κατάταξη και αν δεν γνωρίζετε τις αρχικές κατατάξεις, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι προκάλεσε αυτές τις αλλαγές εξαρχής.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Wenet web solutions συνιστά να σημειώσετε τις κατατάξεις του παλιού ιστότοπου: «Θα θέλετε να κάνετε συγκριτική αξιολόγηση της κατάταξής σας και τυχόν μετρήσεις απόδοσης που μπορεί να έχετε. Θα θελήσετε να εκτελέσετε αναφορές αναλυτικών στοιχείων και να αναρωτηθείτε: «Τι βαθμολογίες έχω αυτή τη στιγμή;» Πώς λειτουργεί [ο ιστότοπος] και πώς θα μπορέσω να προχωρήσω μπροστά;»

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του παλιού ιστότοπου.

Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα πρέπει να δημιουργούν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των τοποθεσιών τους, αλλά αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

Εάν κάτι πάει στραβά με τον νέο ιστότοπο, θα χρειαστείτε την παλιά έκδοση για να επιστρέψετε. Οι έμποροι θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν προγραμματιστή μας για να βεβαιωθούν ότι αυτό γίνεται σωστά.

Σχεδιάστε την πλοήγηση και τη δομή του νέου ιστότοπου.

Η δομή του ιστότοπου είναι κρίσιμη για την επιτυχία SEO οποιουδήποτε τομέα. Και ενώ τελικά εξαρτάται από εσάς ποια μορφή θα επιλέξετε, η Wenet web solutions συνιστά την εφαρμογή μιας δομής με σιγουριά με μια ιεραρχία σελίδων στον νέο ιστότοπο για να διασφαλιστεί ότι το περιεχόμενό του κατατάσσεται πιο αποτελεσματικά.

Όταν είστε έτοιμοι να μετεγκαταστήσετε το περιεχόμενό σας στον νέο ιστότοπο, φροντίστε να αντιμετωπίσετε τα σφάλματα που εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία απογραφής και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα για μεταφορά.

Τι δεν πρέπει να κάνετε κατά τη μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου

Οι SEO managers μπορεί μερικές φορές να παγιδευτούν τόσο πολύ στον μεγάλο όγκο εργασιών μετάβασης που δεν καταφέρνουν να ρυθμίσουν τον νέο ιστότοπο για επιτυχία. Ακολουθούν μερικά μεγάλα “όχι” όταν πρόκειται για τη μεταφορά του παλιού ιστότοπου στη νέα έκδοση.

Μην διαγράψετε τον παλιό σας ιστότοπο

Πολλοί ιδιοκτήτες τοποθεσιών μπορεί να μπουν στον πειρασμό να διαγράψουν τον παλιό ιστότοπο μόλις τεθεί σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος, αλλά η Wenet web solutions συνιστά να διατηρηθεί ζωντανός για να διασφαλιστεί ότι όλο το περιεχόμενο και τα σήματα μεταφέρονται: «Θα μπορούσατε να βάλετε τον παλιό ιστότοπο στον σκληρό δίσκο και απλώς να μετονομάσετε τον κατάλογο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τον παλιό σας ιστότοπο και μην τον καταργήσετε αν δεν χρειάζεται.” Eπίσης ορισμένοι webmasters καταλήγουν να αντιγράφουν τον παλιό τους ιστότοπο στον νέο ιστότοπο, μόνο για να αποτύχει ο νέος ιστότοπος.

Το να έχετε ζωντανό τον παλιό ιστότοπο — διασφαλίζοντας ότι θα ανακατευθύνεται στη νέα έκδοση — είναι κρίσιμο σε αυτά τα αρχικά στάδια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά

Μην χρησιμοποιείτε το αρχείο robots.txt του ιστότοπου σταδιοποίησης

Προτού χρησιμοποιήσετε τον νέο ιστότοπο ζωντανά, μην χρησιμοποιείτε το αρχείο robots.txt του ιστότοπου εγκατάστασης, το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν τον ιστότοπό σας. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε μια νέα έκδοση έτοιμη για μεταφόρτωση πριν ο νέος ιστότοπος κυκλοφορήσει.

Μην προγραμματίζετε τη μετεγκατάσταση όταν τα επίπεδα επισκεψιμότητάς σας είναι υψηλότερα

Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα πρέπει να αποφεύγουν την ώθηση μιας μετεγκατάστασης ενώ αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας. Αυτό μπορεί να διαταράξει την εμπειρία των χρηστών σας και, τελικά, να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες κυκλοφορίας. «Περιμένετε μέχρι τα επίπεδα κυκλοφορίας σας να είναι λίγο πιο ήρεμα»

Μην πανικοβληθείτε εάν/όταν πέσει η κατάταξη

Σχεδόν πάντα θα υπάρχει μια μετατόπιση στην κατάταξη μετά από μια μετεγκατάσταση ιστότοπου, και αυτό είναι εντάξει. Εκτός εάν υπάρχει κάποιο σημαντικό σφάλμα — όπως πρόβλημα ανακατεύθυνσης από τον παλιό ιστότοπο — αυτές οι διακυμάνσεις θα πρέπει να είναι προσωρινές. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης χρειάζονται χρόνο για να ανιχνεύσουν ξανά τον ιστότοπό σας και να σημειώσουν τις αλλαγές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο